FI  |  SV  |  EN

Suolikasvaintesti

Hinta 59,00 €

Onko ulosteessasi verta? Suolikasvaintesti on tarkoitettu paksunsuolen syövän aiheuttaman verenvuodon varhaiseksi havaitsemiseksi, jotta jatkotutkimukset ja hoito voidaan toteuttaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Testi tehdään kotona otetusta ulostenäytteestä. Saat tiedon tulosten valmistumisesta tekstiviestillä. Tulokset näet kirjautumalla pankkitunnuksilla Katso tulos -sivulle.

Ilmainen toimitus kotiin

Miten palvelu toimii?

1

Tilaa testi verkkokaupasta ilman lähetettä

2

Ota näyte kätevästi kotona

3

Lähetä näyte asiantuntijoiden analysoitavaksi

4

Katso tulokset verkkopalvelusta

  • Pakkauksessa on kolme näyteputkea, joihin näyte otetaan eri ulostamiskerroilta. Suolistoperäinen vuoto voi olla ajoittaista, ja siksi näyte kolmesta eri ulostamiskerrasta lisää tuloksen luotettavuutta.
  • Näytteenottoputket sisältävät laimennusliuosta, jota ei saa kaataa pois.
  • Säilytä otettuja näytteitä jääkaapissa, kunnes lähetät näytteet. Näytteet säilyvät jääkaapissa seitsemän päivää.
  • Postita näyte samana tai heti seuraavana päivänä kun olet ottanut viimeisen näytteen. Toimita paketti postitoimistoon. Pakettia ei saa jättää ulkona olevaan postilaatikkoon näytteen säilyvyyden varmistamiseksi. Älä myöskään lähetä näytettä ennen pitkiä juhlapyhiä, jolloin postin kulku on normaalia hitaampaa.
  • Näytteitä ei tule ottaa kuukautisten aikana.
  • Syödyt ruoka-aineet eivät vaikuta testin tulokseen, joten näytteenotto ei edellytä erityisruokavalion noudattamista.

1

Aseta näytteenottopakkauksesta löytyvä kertakäyttöinen kääre WC-istuimelle oheisen kuvan mukaisesti, ja ulosta kääreen päälle.

2

Avaa näytepurkki. Ota näytettä korkkiin kiinnitetyllä tikulla, pyörittäen tikkua ulostenäytteen eri kohdissa siten, että tikun molemmilla puolilla oleviin loviin jää ulostetta. Näytteen määrä on riittävä, kun molemmat lovet sisältävät ulostetta. Liian suuri ulostemäärä haittaa testin suoritusta.

3

Siirrä näytteenotto-tikku näyteputkeen ja kierrä korkki huolellisesti kiinni. Ravistele putkea hyvin, vähintään 10 sekuntia, jotta näyte sekoittuu nesteeseen.

4

Laita näytteenottoputki minigrip-pussiin ja sulje pussi.

5

Kirjaa näytteenottopäivä pussin päällä olevaan tarraan.

6

Laita pussitettu putki lähetyslaatikkoon ja sulje laatikko huolellisesti. Postita näyte. Postimaksu on maksettu valmiiksi.

Paksusuolen syöpä on Suomessa kolmanneksi yleisin syöpätyyppi ja alkuvaiheessaan yleensä oireeton tai vähäoireinen. Suolikasvaintesti on tarkoitettu paksunsuolen syövän aiheuttaman verenvuodon varhaiseksi havaitsemiseksi, jotta jatkotutkimukset ja hoito voidaan toteuttaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Mitä tehdä, jos testin tulos on positiivinen?

Jos testin tulos on positiivinen, viittaa tulos verenvuotoon ruoansulatuskanavassa, lähinnä ohutsuolen loppuosasta, paksusuolesta tai peräsuolen alueelta. Ulosteeseen tuleva veri on yleisimmin peräisin vaarattomista peräpukamista tai peräaukon alueen haavaumista, mutta kyse voi olla suolistotulehduksesta tai kasvaimesta kuten paksusuolen syövästä. Positiivisen tuloksen pohjalta suosittelemmekin lääkärin vastaanotolle hakeutumista jatkotutkimustarpeen arvioimiseksi. Päivystysluonteisille jatkotutkimuksille ei kuitenkaan ole tarvetta.

Voiko paketista nähdä, että olen tilannut testin sivuiltanne?

Näytteenottovälineet lähetetään sinulle valkoisessa kirjekuoressa, josta ei voi tunnistaa mistä olet paketin tilannut tai mitä se sisältää.

Kauanko kestää, että saan näytteenottolaatikon kotiin?

Näytteenottolaatikot postitetaan tilauksesta viimeistään seuraavana arkipäivänä, ja postin kulku kestää 1-2 arkipäivää. Kokonaisuudessaan toimitusaika on siis 2-5 arkipäivää.

Ovatko testit luotettavia?

Käytämme samaa analyysimenetelmää kuin lääkärillä käydessäsi, joten testin luotettavuus on täysin vastaava. Ainoa ero on, että näyte otetaan kotona eikä esimerkiksi terveyskeskuksessa. Näytteet analysoidaan SYNLABin akkreditoidussa laboratoriossa.

Kauanko tuloksen saamisessa kestää?

Noin 5-7 arkipäivää näytteen postittamisesta. Poikkeuksena bakteerivaginoosi- ja joditesti, joiden tuloksissa voi kestää hieman pidempään, arvioltaan 7-14 arkipäivää. Pidätämme oikeuden mahdollisiin viivästyksiin postin kulusta johtuen.

En löydä vastausta kysymykseeni. Miten otan teihin yhteyttä?

Asiakaspalvelumme auttaa sinua arkisin klo 8.00-16.00
Puh: +358 20 734 1550
testaakotona@synlab.fi